28 de juny - LA VALL DE MADRIU



Aquesta sortida, prevista per disabte 27 passa a diumenge 28

Itinerari circular per Madriu i Perafita

La vall del Madriu és un dels indrets més espectaculars i desconeguts d’Andorra. Es tracta d’un entorn natural declarat Patrimoni Mundial de la Unesco l’any 2004. La mare riu és l’apel.latiu llatí de Madriu, la vall que deu la seva forma de “U” al seu origen glacial. Es troba al vessant sud-est del Principat, representa prop del 10% de la superfície del país i forma part de les parròquies d’Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

L’interès de la vall del Madriu, que ha mantingut intactes les seves estructures d’organització i gestió des de l’època medieval, es basa en l’elevada concentració d’elements de valor patrimonial (naturals i culturals), perfectament conservats en una superfície relativament petita, a més compta amb una gran riquesa hidrogràfica i lacustre.

Itinerari

Carretera de la Comella (Escaldes) (1.232 m.), Entremesaigües (1.470 m.), Ramió (1.620 m.), Refugi de Fontverd (1.870 m.), Farga d’ Andorra, Collada de la Maiana (2.426 m.), Refugi de Perafita (2.200 m.), baixada pel GR 11 tot seguint la vall del riu Perafita fins a Entremesaigües (1.470 m.) i carretera de la Comella.
Fitxa tècnica

* horari: 6h. aprox. de marxa efectiva segons grup.
* desnivell: 1.184 m. +.
* dificultat: mitjana , degut a la durada del recorregut.
* material: vestimenta i calçat adequat per anar a la muntanya.
* menjar: esmorzar i dinar, beguda i quelcom per picar.
* hora i lloc de sortida: Cal trucar al club el divendres .

Imprescindible tenir la llicència federativa al corrent o llicència temporal