Dissabte 11 de juliol

XIV TRAVESSA DE NÚRIA

DE NÚRIA A TOÈS PER LA VALL DE CARANÇÀ


les passeres a la Vall de Carançà

Si algun paratge del nostre Pirineu més proper ha inspirat a més d’un escriptor, ja des del temps de la Renaixença, aquest és, sens dubte, la Vall de Carançà. I la ploma de Carles Bosch de la Trinxeria ho feu, ja a finals del segle XIX, amb una subtilesa i romanticisme que encara avui ens fan frisar. No prendrem amb escrupulositat científica les seves dades, fruit de mesures potser fetes amb simple baròmetre, però valorarem amb justícia les seves descripcions.


els Estanys de Carançà


Així doncs, no podíem permetre que la Vall de Carançà quedés sense fressar en alguna de les travesses anuals de Núria que fem des de l’any 1996. Atès que el desnivell de la vall és molt elevat, de gairebé dos mil metres, la proposta serà fer la travessa amb inici a Núria.

Des d’allà, ascendirem cap al Coll de Noucreus i el Coll de Carançà, des d’on farem una baixada gradual fins arribar a Toès, a la vora del riu Tet.


La travessa serà llarga, i cal matinar. Us proposem els següents horaris:

Trobada a la Plaça de l’Estació de Puigcerdà : Cal trucar per confirmar l’hora de sortida
Arribada a Ribes : 07.15 h
Sortida amb Cremallera des de Ribes : 07.35 h
Arribada a Núria : 08.09 h
Inici de la travessa : 08.30 h
Final de la travessa i arribada a Toès :18.30 h
Tren Groc de la Cerdanya : 18.56 h
Arribada a La Guingueta : 20.30 h
Com veieu, la sortida és llarga i cal qualificar-la de dura, amb una estimació del temps de marxa efectiva d’unes 8 hores. Caldrà anar molt ben equipat de calçat, roba d’abric i impermeable, paraneus i menjar i líquid per a tota la jornada.
Us hi esperem.


CAL TRUCAR EL DIVENDRES ABANS, DIA 3 DE JULIOL, AL LOCAL DEL GREC DE 20H A 21H PER CONFIRMAR L’ASSITÈNCIA. HEM D’ORGANITZAR EL TRANSPORT.

Imprescindible tenir la llicència federativa al corrent o llicència temporal