ASCENSIÓ A LES AGUDES I EL TURÓ DE L’HOME

Dissabte, 12 de novembre de 2011
   Les fagedes del Montseny, el color de les quals, com arreu, enguany s’ha retardat, són excepcionals. I el paisatges que, des del cim de Les Agudes o del Turó de l’Home, en un dia clar, es poden abastar, són indescriptibles.

   Per això, hem pensat que era una bona ocasió preparar, en plena tardor, una ascensió a aquestos dos cims emblemàtics de les comarques del Vallès, Osona i La Selva.

   Us proposem ascendir a Les Agudes per la cresta de Castellets, una mica tècnica però a l’abast de tots aquells que no patiu vertígen. Des d’allà, el camí fins al Turó de l’Home i el descens cap a Santa Fe, on farem un àpat de cloenda a primera hora de la tarda, és molt fressat i senzill, i discorre per boscos amb espècies pròpies del massís.

   La sortida no és especialment llarga, d’unes 5 hores i mitja de marxa efectiva, amb un desnivell ascendent d’uns 666 metres, i uns 642 metres descendents. La longitud, només d’uns 11 km. La dificultat rau, doncs,
exclusivament en el pas dels Castellets. Tot i que farem un àpat al restaurant L’Avet Blau, de Santa Fe, cal portar ganyips i líquid per a tot el matí.

   També cal confirmar la sortida el divendres abans de les 20.30 h, atès que cal confirmar la nostra presència al restaurant de Santa Fe.