Cursa LA CERETANA del 8 abril


Aquestes vacances de Setmana Santa, el GREC (Club Excursionista Cerdanya) i La Molina, han organitzat la 1ª edició de La Ceretana, sent a més a més Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya Individual. 


Aquesta cursa d'esquí de muntanya torna a pujar al Puigllançada agafant el relleu al CEC, que en va ser el darrer organitzador ara fa 12 anys.  Cal recordar que la 1ª edició de la cursa al Puigllançada, data de l'any 1928, sent la cursa més antiga de la Península i una de les més antigues d'Europa.

Així doncs, la Cerdanya, apart de tenir el millor esquiador de muntanya del món, ara tornarà a tenir una cursa d'esquí de muntanya en ruta a la Molina.
El diumenge dia 8, a les 9 del matí, tot i el canvi de data que s'havia hagut de fer per manca de neu, quasi 70 corredors estaven preparats al Pla d'Anyella, al peu del telecadira dels Alabaus, per fer l'itinerari que cuidadosament havien preparat  els organitzadors, aprofitant les bones nevades dels últims dies.
Malauradament, la metereologia adversa, amb un fort torb a les carenes, va obligar a escurçar l'itinerari previst, retallant la segona pujada prevista cap a la Comabella.
L'itinerari final, de 1000m de desnivell positiu, va sortir directament cap al Puigllançada de 2405m, on era francament complicat mantenir-se dret i lliscant mentre les ràfegues de vent picaven de costat contra els corredors.
Un cop al cim, una ràpida baixada passant pel coll de Pal i fent un gir a contravent fins al peu del teleski de Sant Jordi, per tornar a posar pells i fer la segona i darrera pujada, fent primer unes conversions i després un flanqueig, per enfilar novemament, pel bonic camí del Torrent Roig, on els participants quedaven completament a raser del vent i fins i tot hi feia caloreta, la carena del Puigllançada a uns 50m de desnviell del Cim, on feiem un gir cap a l'Amorridor de Rus (al final del telecadira del Torrent Negre) i  una ràpida baixada per les Alabaus fins al Pla d'Anyella.
El Podi va estar format per:

Masculí
Marc Pinsach   UECassà-DYNAFIT  1h00:50''
Nil Cardona     ECCamprodon        1h03:05''
Jordi Palomares   Poli Puigcerdà    1h03:30''

Femení
Anna Comet    UEVic                   1h17:29
Marta Garcia   CECalldetenes       1h18:52
Laura Balet     UESabadell           1h24:59