Dissabte 27 d'octubre

Ascensió al Pic de la Cometa, 2763 mts

Pic Protector del GREC

Tal i com ens vam comprometre, noblesa obliga, us proposem per aquest mes d’octubre la 1ªª Ascensió – i, per tant, pretenem que esdevingui una clàssica – al Cim Protector del GREC, el Pic de la Cometa, de 2763 m d’alçada. Enguany us en proposem l’ascensió més clàssica i assequible, des de La Bollosa. 
Estem convençuts que no us decebrà!


El Pic de la Cometa – en alguns plànols encara el podem trobar com a “Pic de la Cometa d’Espanya” és un cim que, tal i com el seu nom indica, es troba a mig camí d’una coma i d’un pic. Una coma, per la seva morfologia suau i arrodonida, però no mancada de vessants abruptes, com a Pic que és. I el topònim associat “d’Espanya” faria referència a la línia de frontera que, fins al Tractat dels Pirineus de 1659, es trobava en aquella divisòria d’aigües.

Es tracta d’una bella muntanya esquistosa que domina a la vegada la vall d'Orlu, la de la Grava, la de la Portella i la coma de la Llosa. De fet, és la més elevada de tres puntes successives que reben el nom de les Tres Piques Roges. Te una bonica paret nord, però de roca molt descomposta. Tan atractiva com la cresta que la uneix amb la resta de les Piques Roges. Ofereix un bon panorama del massís del Carlit, del País de Foix i de nombrosos estanys cerdans i occitans.
A més, és un itinerari relativament poc freqüentat i francament bonic.

Fitxa tècnica:
Horari total: aproximadament unes 6 hores de marxa efectiva
Punt de trobada: Pl. de la estació de Puigcerdà
Menjar : esmorzar, dinar, i força líquids
Guiatge: Enric Carmona Cornet, Instructor voluntari del GREC